Kazališna predstava za djecu, u kojoj uz glumce sudjeluju i policijski službenici

U glazbenom dijelu predstave sudjelovali su policijski službenici članovi tamburaškog sastava PU brodsko-posavske

FOTO: PU brodsko-posavska

Za učenike i nastavnike osnovnih škola te djecu predškolskog uzrasta, u sklopu preventivnog projekta „Imam izbor“, u prostorijama HVIDR-e u Slavonskom Brodu prikazana je kazališna predstava „MOGU, HOĆU, ZNAM“ u izvedbi Kazališta „Smješko“, a u kojoj sudjeluju i policijski službenici Ravnateljstva policije i PU brodsko-posavske.

Radi se o predstavi koja je nastala u zajedničkoj suradnji policije, obrazovnih ustanova, stručnih suradnika u nastavi i kazališnih glumaca kazališta "Smješko". Ova predstava "Mogu, hoću, znam" na njima prilagođen način progovara o dječjim pravima, čitavoj paleti prava - na identitet, ime, državljanstvo, na roditeljsku zaštitu, obrazovanje, na zaštitu okoliša, pravo na sigurnost.
Upravo to pravo na sigurnost je detaljno razrađeno u ovoj predstavi, kako se zaštititi od različitih rizičnih ponašanja, da ne postanu žrtvom različitih oblika kriminaliteta na štetu djece.

Zanimljivo je da u predstavi sudjeluju policijski službenici i u glazbenom dijelu predstave - radi se o tamburaškom bendu PU brodsko-posavske, koji se kroz glazbu prilagodio prikazanoj radnji - zaštiti djece, ali i ulozi policajca-prijatelja i osobe kojima se uvijek mogu obratiti za pomoć.

Nakon uspješno održane kazališne predstave uslijedila je zanimljiva Interaktivna radionica na navedenu temu u izvedbi policijskih službenika.
 

Stranica