Preventivno represivna akcija "Biciklisti"

 Akcija se provodi sutra, 25. svibnja od 8 do 12 sati

Foto: Ilustracija

Kako bi se podigla razina sigurnosti cestovnog prometa te smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod će sutra 25. svibnja (subota) u vremenu od 8 do 12 sati provesti preventivno represivnu akciju „Biciklisti“.

U prva četiri mjeseca ove godine na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod dogodile su se 24 prometne nesreće u kojima su sudjelovali biciklisti (2023. godine 22 prometne nesreće). U prometnim nesrećama ozlijeđena je 21 osoba, dok je prethodne godine u navedenom razdoblju ozlijeđeno 17 osoba.

Nadalje, biciklisti su počinili 179 prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji (27) upravljanja biciklom pod utjecajem alkohola ili droga te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji biciklista (vožnja bez svjetala, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nepoštivanje prometnog znaka itd.).

Policijski službenici pozivaju sudionike u prometu na oprez i pozitivno ponašanje u prometu te pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica