Oduzete dvije automatske puške i plinski pištolj s pripadajućim streljivom

Od 45-godišnjaka su oduzete dvije automatske puške sa 15 pripadajućih spremnika i 483 komada streljiva kalibra 

Foto: Ilustracija

U sklopu kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje su (dana 19. svibnja) temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili dom i prostorije koje koriste 45-godišnjak i 45-godišnjakinja.
Pritom su pronašli i od 45-godišnjaka oduzeli dvije automatske puške M 70 AB2 sa 15 pripadajućih spremnika i 483 komada streljiva kalibra 7,62 x 39 mm.
Policijski službenici protiv oboje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijetnje, dok protiv 45-godišnjaka podnose i kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
Nadalje, protiv 45-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, jer nije u zakonskom roku prijavio nabavku plinskog pištolja sa dva pripadajuća spremnika i 50 komada streljiva.
 

Stranica