Na graničnim prijelazima otkriveni krivotvoreni dokumenti

Policijski službenici protiv troje osumnjičenih podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Krivotvorenja isprave

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 10. do 12. svibnja, na graničnim prijelazima Slavonski Šamac, Stara Gradiška i Slavonski Brod, otkrili su krivotvorene granične štambilje.

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, dana 10. svibnja, u 8.20 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), vozač, putnici i prtljaga. Pritom je 48-godišnja putnica (državljanka Bosne i Hercegovine) policijskim službenicima predočila putnu ispravu za koju je izražena sumnja u krivotvorenje.
Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenom, potvrđena je sumnja u krivotvorenje isprave te je utvrđeno da je ista, kako bi riješila svoj status u Švicarskoj kontaktirala nepoznatu osobu koja joj je za određen novčani iznos u putnu ispravu utisnula krivotvorene granične štambilje.

Slijedećeg dana (11. svibnja), u 9,35 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazila putnica u dobi od 50, a koja je policijskim službenicima na uvid dala putnu ispravu Bosne i Hercegovine u kojoj su se nalazili krivotvoreni granični štambilji. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena u travnju ove godine na području Njemačke od nepoznate osobe za određen novčani iznos pribavila krivotvorene granične štambilje s ciljem ulaska u Republiku Hrvatsku, odnosno Europsku uniju, budući da je prekoračila propisani kratkotrajni boravak.

Dana 12. svibnja, u 13.10 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku prilikom kontrole autobusa, vozača, putnika i prtljage, otkriveni su krivotvoreni granični štambilji u putnoj ispravi 40-godišnjeg putnika (državljanin Bosne i Hercegovine).

Policijski službenici protiv troje osumnjičenih podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Krivotvorenja isprave te su također iste sankcionirali sukladno odredbama  Zakona o strancima.
 

Stranica