Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 240 km/h

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 5. do 11. veljače, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih su tri s ozlijeđenim osobama a 17 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno pet osoba, jedna teže, a četiri lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 715 vozila te su utvrdili 395 prometna prekršaja, od čega: 174 prekršaja nepropisnih brzina, 26 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 240 km/h, a izmjerena je jučer, 11. veljače na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 44-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Tjedni rekorder po koncentraciji alkohola je 30-godišnjak koji je u subotu 10. veljače upravljao s osobnim automobilom, izvršenim alkotestiranjem očitana mu je koncentracija alkohola u iznosu od 2,19 promila, isti je isključen iz prometa te je zadržan u policiji do otrježnjenja uz prekršajnu prijavu.
 

Stranica