Spriječeno krijumčarenje na novogradiškom području

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici na novogradiškom području su jučer, 9. veljače u prijepodnevnim satima, kontrolirali kombi vozilo slovačkih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak (državljanin Republike Srbije).
Policijski službenici su u unutrašnjosti vozila uočili više stranih državljana. Kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su u svezu počinjenja ovog kaznenog djela doveli i 30-godišnjeg državljanina Republike Srbije, koji je naknadno uhićen, a isti je upravljao s osobnim automobilom srpskih nacionalnih registracijskih oznaka.
Daljnjim istraživanjem je potvrđena sumnja da su osumnjičeni strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, namjeravali prevesti do dogovorenog odredišta, za koju uslugu bi dobili novčanu naknadu sukladno prethodnom dogovoru sa zasad nepoznatim osobama.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su protiv 25-godišnjaka i 30-godišnjaka podnijeli kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 

Stranica