U Slavonskom Brodu obilježen Dan europskog broja 112 i potvrđena snaga zajedništva

U tradicionalnom rekreativnom trčanju uz građane, djecu i pripadnike drugih žurnih službi, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske
 

Foto: Ilustracija

Obilježavanje Dana jedinstvenog europskog broja 112 i ove godine je upotpunilo rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi, koje je započelo u 11 sati i 2 minute, ispred Sportske dvorane Vijuš, a trčalo se uz rijeku Savu do Sportsko rekreacijskog centra Poloj, u dužini od 5 kilometara.

Ovo već tradicionalno rekreativno trčanje, koje nije natjecateljskog karaktera, okupilo je brojne građane i pripadnike hitnih službi u kojem su i ove godine neizostavni bili policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske.

Ovo je jedan od načina na koji se nastoji građane podsjetiti na broj 112, putem kojega mogu dobiti jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama.

Pozivom na broj 112 može se zatražiti pomoć bilo koje hitne službe (policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć, traganje i spašavanje na moru, gorska služba spašavanja i dr.). Štedi se vrijeme jer operater nakon dojave na broj 112 alarmira sve hitne službe potrebne u konkretnom slučaju. Sustav 112 omogućuje lociranje pozivatelja u hitnoj situaciji. Na broj 112 mogu se zaprimiti pozivi na stranim jezicima.

Uz ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite Damira Trut, koji je označio start trčanja, obilježavanju su prisustvovali i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, zamjenik načelnika PU Ivica Kovačević te brojni predstavnici lokalnih institucija, udruga i građani.

Ispred dvorane Vijuš, žurne službe, institucije i udruge su prezentirale svoju opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu, odgovarali na brojna pitanja posjetitelja, te razmjenjivali iskustva.

Pogledajte stranice Ravnateljstva civilne zaštite: Ravnateljstvo civilne zaštite - Rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi u Slavonskom Brodu obilježen Dan europskog broja 112 (gov.hr)
 

Stranica