Uhvaćeni „na djelu“ i pobjegli, no ubrzo pronađeni i privedeni

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Prilikom obavljanja aktivnosti sprječavanja krijumčarenja osoba (veza - objavljena vijest dana 9. veljače pod naslovom Sprječavanje krijumčarenja osoba), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske pronašli su i uhvatili dvojicu rumunjskih državljana u dobi od 21 i 20 koje sumnjiče da su počinili kaznena djela.
Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da se u vozilu kojim je upravljao 21-godišnjak nalazilo više stranih državljana, a koji su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje policija sumnjiči 21-godišnjaka da je sukladno dogovoru sa nepoznatim osobama u automobil preuzeo strane državljane u namjeri da iste iz koristoljublja preveze do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policijski službenici će 21-godišnjaka i 20-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i kaznenog djela (danas) predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Protiv 21-godišnjaka slijedi i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost život i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Stranica