NAJAVA: nadzori u prometu s naglaskom na alkohol

Policijski službenici će pojačano nadzirati na lokacijama po vlastitim procjenama te apeliramo i upozoravamo sudionike u prometu da budu oprezni te poštuju prometna pravila, odnosno odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će dana 10./11. veljače (subota/nedjelja), u vremenu od 23 do 5 sati provesti preventivno represivno postupanje u prometu s naglaskom na prekršaje upravljanja pod utjecajem alkohola. Cilj akcije je smanjenje sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola kao i posljedica prometnih nesreća te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti prometa na cestama.

Naime, na području policijske uprave tijekom siječnja je evidentiran veći ukupan broj prometnih nesreća (95)  za 8, odnosno 9,20 % u odnosu na siječanj prethodne godine (87). Nadalje, u siječnju je evidentirano 16 prometnih nesreća u kojima je utvrđen alkohol kod vozača, što predstavlja povećanje broja takvih prometnih nesreća u odnosu na prošlu godinu za 9 prometnih nesreća ili 128,57 % (siječanj 2023.-7).
Također su policijski službenici nadzorima utvrdili 101 prekršaj upravljanja vozilom s nedozvoljenim koncentracijama alkohola u krvi, što je za 2 prekršaja ili 2,02 % više u odnosu na siječanj prošle godine (2023. godine - 99 prekršaja).

Sukladno navedenom policijski službenici će pojačano nadzirati na lokacijama po vlastitim procjenama te apeliramo i upozoravamo sudionike u prometu da budu oprezni te poštuju prometna pravila, odnosno odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica