Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Edukaciju su provele učiteljica povijesti Antonija Jagodar, učiteljica hrvatskog jezika Ana Vizjak i pedagoginja Emica Andrijević u suradnji s policijskim službenicima

Foto: PU brodsko-posavska

Policijska uprava brodsko-posavska obilježila je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta (27. siječanj), edukacijom i  radionicom u osnovnoj školi „Dr. Stjepan Ilijašević“ u Oriovcu, a u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnja“ koji se provodi kroz više modula sa ciljem suzbijanja antisemitizma, modernog antisemitizma i govora mržnje, kao i svih oblika diskriminacije.

Edukaciju su provele učiteljica povijesti Antonija Jagodar, učiteljica hrvatskog jezika Ana Vizjak i pedagoginja Emica Andrijević u suradnji s policijskim službenicima.
 
Edukacija je započela čitanjem pjesme o toleranciji:
„Mnogi se ljudi ponašaju gadno,
stoga se drugi osjećaju jadno.
Svaki čovjek ima slobodu
odabira,
ali pojedinca to iritira…“
 
Nakon edukacije, učenici su zajedno sa policijskim službenicama izradili plakate sa temama Holokausta koje su po završetku izlagali, te su izradili zajednički plakat sa porukama tolerancije i međusobnog uvažavanja različitosti, i onom najvažnijom: DA SE VIŠE NE PONOVI!
 

Stranica