Brodski policajci riješili seriju imovinskih kaznenih djela

Policijski službenici protiv 32-godišnjaka i 18-godišnjaka podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 32 i 18 zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela Teške krađe i Krađe, koje su počinili na području Slavonskog Broda.

Naime, policija sumnjiči 32-godišnjaka da je u vremenu od 7. kolovoza do 6. prosinca 2023. godine, uglavnom u noćnim satima u pet navrata nasilno provalio vrata ili prozore raznih objekata (drvene vrtne kućice, pekara, osobni automobil, prostorije nogometnog kluba, frizerski salon) i nakon ulaska iz unutrašnjosti otuđio aku-trimer sa dvije pripadajuće baterije, te oko 110 boca raznog pića. Nakon provale u nekoliko objekata ništa nije otuđio.
Također je utvrđeno da je osumnjičeni u tri navrata i to, dva puta na prostoru tržnice i parkirališnom prostoru otuđio jedan električni romobil i dva novčanika sa novcem (oko 150,00 eura) osobnim dokumentima i bankovnim karticama, oštetivši tri osobe. Jedan novčanik je pronađen sa osobnim dokumentima  i vraćen vlasniku.

Nadalje je potvrđena sumnja da je 18-godišnjak počinio 6 kaznenih djela (Krađe i Teške krađe) oštetivši više vlasnika za iznos iznad 1000,00 eura. Dakle, osumnjičeni je u vremenu od 10. siječnja do 24. siječnja 2024. godine, u poslijepodnevnim satima iz svlačionica u sportskim objektima, iz odjevnih predmeta oštećenih otuđivao novac, a u jednom slučaju nakit (lančić vrijednosti oko 500,00 eura).

Policijski službenici protiv 32-godišnjaka i 18-godišnjaka podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 

Stranica