Od prometnog recidiviste oduzet automobil

Provedenim žurnim prekršajnim postupkom, 34-godišnjak je proglašen krivim za prometne prekršaje te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.820,00 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u subotu, 20. siječnja, oko 5.20 sati, u Novoj Gradiški, prilikom nadzora prometa kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje.

Utvrđeno je da se radi o prometnom recidivisti, odnosno učestalom ponavljaču istovrsnih prometnih prekršaja, kojemu je prethodno oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, te mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja od 34-godišnjaka je privremeno oduzet automobil, a po dovršenom istraživanju policijski službenici su protiv vozača podnijeli optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nadalje, istoga dana, 20. siječnja u 11 sati, u Općinskom sudu Slavonski Brod Stalna služba u Novoj Gradiški proveden je žurni prekršajni postupak, kojim je 34-godišnjak proglašen krivim za prometne prekršaje te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.820,00 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci.
 

Stranica