Jučer dvije dragovoljne predaje oružja

Dragovoljnu predaju prijavite na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju, policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti

Foto: Ilustracija

Jučer, 12. prosinca dvoje građana s područja Policijske uprave brodsko-posavske su se odlučili na dragovoljnu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

U prvom slučaju građanka s područja Slavonskog Broda je predala: dvije ručne bombe "M75", 200 grama eksploziva TNT-a, jedan komad topničkog streljiva 57 mm (bez upaljača), jedan komad topničkog streljiva od 30 mm, tri komada topničkog streljiva od 20 mm i 500 komada streljiva od 14,5 mm.

Nadalje, u drugom slučaju osoba (koja je željela ostati anonimna) je policijskim službenicima predala 120 komada streljiva do 14,5 mm. 
 

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji želi ostati anoniman, neće snositi sankcije.      
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

 

Stranica