Sigurnost prometa na cestama PU

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,33 promila

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 27. studenoga do 3. prosinca, dogodile su se 23 prometne nesreće, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama lakše je ozlijeđeno pet osoba.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 523 vozila te su utvrdili 319 prometnih prekršaja, od čega: 133 prekršaja nepropisnih brzina, 19 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 114 km/h, a izmjerena je u ponedjeljak, 27. studenoga, oko 10.30 sati u Prnjavoru, počinitelj prekršaja je 63-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 199 km/h, a izmjerena je u petak, 1. prosinca, oko ponoći na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 43-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom osječkih registarskih oznaka.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,33 promila, a očitana je u srijedu, 29. studenoga oko 19 sata, u Slavonskom Brodu, Podvinjska ulica, u organizmu 47-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.

 
Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica