Pokušali pobjeći policiji, no spriječeni su u bijegu i privedeni u policijsku postaju

Policijski službenici protiv 19-godišnjaka i 18-godišnjaka podnose optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja Općinskom sudu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Prilikom obavljanja aktivnosti sprječavanja prekršaja i kaznenih djela na području Slavonskog Broda, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave brodsko-posavske, dana 29. listopada, u 14.25 sati, u Pilarevoj ulici, kontrolirali su dvojicu državljana Republike Češke u dobi od 18 i 19.
Pritom su policijski službenici od 19-godišnjaka oduzeli 1,12 grama droge marihuane, a koji je pokušao pobjeći policijskim službenicima, no spriječen je u bijegu i priveden u policijsku postaju.

Nadalje, 18-godišnjak je vikao i galamio, vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, koji je također pokušao pobjeći u čemu su ga policajci spriječili, te je prilikom privođenja pružao aktivan otpor. Prilikom pregleda kod 18-godišnjaka je pronađen i oduzet predmet pogodan za nanošenje ozljeda (preklopni nož). Nadalje, 18-godišnjaka su pregledali liječnici koji su konstatirali da nema ozljeda.

Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok protiv 18-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Stranica