Edukativno predavanje u Industrijsko-obrtničkoj školi

Policijska službenica je prilikom predavanja učenicima na stručan način ukazala na rizične faktore koji pogoduju razvoju problema nasilja u mladenačkim vezama, na definicije nasilja u vezi (od strane mladića i djevojke)

Foto: Ilustracija

U Industrijsko-obrtničkoj školi, u Slavonskom Brodu, dana 22. rujna, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske Irena Held, održala je edukativno predavanje na temu prevencije nasilja u mladenačkim vezama. Predavanje je održano u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine.

Policijska službenica je prilikom predavanja učenicima na stručan način ukazala na rizične faktore koji pogoduju razvoju problema nasilja u mladenačkim vezama, na definicije nasilja u vezi (od strane mladića i djevojke), te koje su najčešće vrste nasilja i koji znakovi mogu upućivati da je netko u vezi s potencijalom za nasilnu komunikaciju. Edukacija ima za cilj osvijestiti i senzibilizirati mlade na problematiku nasilja nad ženama te poslati poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja nad ženama.

Nasilje nad ženama predstavlja kršenje temeljnih ljudskih prava. O ovom problemu treba javno govoriti, a društvo i institucije koje se njime bave treba poticati na međusobnu bolju suradnju i aktivnost.

Prijavite nasilje – prekinimo šutnju!

Građani koji imaju saznanja o nasilju, nasilje svakako trebaju prijaviti policiji i to u slučaju trenutne izloženosti nasilju žurnim pozivom na broj 192.

Stranica