Od alkoholiziranog recidiviste (1,88 promila) koji je prouzrokovao prometnu nesreću oduzet automobil

Policijski službenici su od istoga privremeno oduzeli osobni automobil, te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Dana 21. rujna, u 12.10 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Andrije Štampara, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani (1,88 promila) vozač u dobi od 42 (recidivista).

Policijski službenici su utvrdili da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom (istekla prometna dozvola), u vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola i u vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

Navedeni 42-godišnjak je tijekom vožnje zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 51-godišnjakinja, a koja se u tom trenutku sa automobilom zaustavila zbog prometne situacije ispred. Alkotestom je u organizmu 42-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,88 promila te je isti zadržan u policijskoj postaji na otriježnjenju.

Policijski službenici su od istoga privremeno oduzeli osobni automobil, te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica