Kinez spriječen u krijumčarenju stranih državljana koji su nezakonito ušli u RH

Policijski  službenici su  u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeli osobni  automobil te  protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom  državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Policijski  službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske na području Općine Gornja Vrba, dana 14. kolovoza, u jutarnjim satima,  kontrolirali su osobni automobil (talijanskih  nacionalnih  registracijskih oznaka), kojim je upravljao 24-godišnji  državljanin Narodne Republike Kine, u kojem su uočili tri osobe te  posumnjali u krijumčarenje osoba.

Kriminalističkim istraživanje utvrđeno je da su se u automobilu nalazila tri strana državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da je  24-godišnjak iz  koristoljublja u automobil primio navedene osobe koje  su mu platile da ih odveze do Italije.

Policijski  službenici su  u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeli osobni  automobil te  protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom  državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog  sporazuma, dok je prema stranim državljanima proveden  postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu  o strancima.

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Uhvaćen još jedan krijumčar,

Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba,

Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,

Spriječeno krijumčarenje osoba,

Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije,

U prtljažniku pokušao prevesti strane državljane preko državne granice

Stranica