Aktivnosti policije u prometu tijekom vikenda

Tijekom vikenda provedene su koordinirane preventivno represivne akcije (vijest: Zajedno doprinesimo sigurnosti u-prometu!) s naglaskom na brzine i alkohol, te također s naglaskom na vozače bicikla

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje provode kontinuirane nadzore  prometa s naglaskom na grupe prekršitelje prometnih propisa i recidiviste.

Tijekom vikenda provedene su koordinirane preventivno represivne akcije (vijest: Zajedno doprinesimo sigurnosti u-prometu!. U akciji nadzora brzina, utvrđeno je 17 prekršaja nepropisnih brzina, dok su u akciji s naglaskom na upravljanje pod utjecajem alkohola ili droga utvrđena 4 prometna prekršaja.

Također je provedena i preventivno represivna akcija s naglaskom na vozače bicikla (vijest: Policijski službenici danas provode preventivno represivnu akciju „Biciklisti“.

U pojačanim aktivnostima nadzora, policijski službenici su u dva navrata, dana 11. kolovoza oko 13.15 sati, te oko 16.30 sati, na autocesti A3 kod Sibinja, utvrdili nepropisne brzine kretanja od 177 km/h za koje prekršaje su sankcionirali dvojicu vozača osobnih automobila u dobi od 30 i 20 godina.

Tijekom vikenda (dana 12. kolovoza, oko 14.10 sati), u Slavonskom Brodu, u Ulici S. Radića, policijski službenici su sankcionirali alkoholiziranog biciklistu. Naime, alkotestom su u organizmu 37-godišnjeg bicikliste očitali koncentraciju alkohola od 2,16 promila.

Stranica