Oprezno u prometu – čuvajte sebe i druge!

Najčešći uzročnici težeg stradavanja osoba u prometu su tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel), te upozoravamo i podsjećamo sudionike u prometu na zakonske obveze

Foto: Ilustracija

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine dogodilo se 581 prometna nesreća što je za 28,5 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesrećama teško je ozlijeđeno 46 osoba, što je za 35,3 % više, dok su lakše ozlijeđene 192 osobe, a što je za 15 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Smrtno je stradala jedna osoba što je za 66,7 % manje u odnosu na prošlu godinu. Više je utvrđenih prekršaja u prometu za 10,1 % (6 mjeseci 2023. - 12678 prekršaja, 6 mjeseci prošle godine - 11519 prekršaja).

Najčešći uzročnici težeg stradavanja osoba u prometu su tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel), te upozoravamo i podsjećamo sudionike u prometu na zakonske obveze (pridržavanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama), te također da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu stanju sigurnosti u prometu i tako zaštite sebe, osobe koje prevoze i druge sudionike u prometu.

S ciljem sprječavanja nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, policijski službenici će i nadalje pojačano nadzirati promet i sankcionirati prekršitelje za nepropisne brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, pojas, mobitel i druge prometne prekršaje, a posebice učestale ponavljače prometnih prekršaja (recidiviste).

Stranica