Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 40-godišnjak iz koristoljublja u kombi vozilo preuzeo osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu, u namjeri prijevoza do Republike Italije

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, Postaje granične policije Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom i potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.

Naime, policijski službenici su 25. srpnja u večernjim satima, na autocesti A3, uočili kombi vozilo koje su zbog sumnje u krijumčarenje osoba zaustavili na odmorištu Staro Petrovo Selo. Vozilom je upravljao 40-godišnji državljanin Republike Srbije, dok se u unutrašnjosti vozila nalazilo 12 stranaca koji su u blizini Slavonskog Broda pomoću gumenog čamca nezakonito prešli rijeku Savu odnosno državnu granicu Republike Hrvatske.
Nadalje je utvrđeno da je 40-godišnjak iz koristoljublja u kombi vozilo preuzeo navedene osobe u namjeri prijevoza do Republike Italije. 

Policijski službenici protiv 40-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dok je prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.  

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,

Spriječeno krijumčarenje osoba,

Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije,

U prtljažniku pokušao prevesti strane državljane preko državne granice

Stranica