Ako ste konzumirali alkoholna pića ne sjedajte za upravljač vozila!

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni te se pridržavaju prometnih propisa, te također obrate pozornost i uvažavaju osjetljiviju kategoriju sudionika u prometu (motocikliste, bicikliste, pješake)

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 17. do 24. srpnja), policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 567 vozila.

Pritom su utvrdili 295 prometna prekršaja, od kojih 51 prekršaj nepropisnih brzina, 45 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 43 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (10 pretjecanje i obilaženje, 7 ne korištenje zaštitne kacige, 4 nepoštivanje prednosti prolaza, 4 bez položenog ispita i dr.).

U Starom Slatiniku (dana 21. srpnja, u 20.40 sati), policijski službenici su sankcionirali 34-godišnjeg vozača osobnog automobila požeških registracijskih oznaka, jer je kroz naselje jurio nepropisnom brzinom od 115 km/h.

Nadalje, dana 23. srpnja, u 3.30 sati, u Starom Slatiniku, sankcionirali su 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u čijem organizmu je očitana koncentracija alkohola od 2,66 promila. U daljnjim nadzorima prometa, policijski službenici su u organizmima više vozača alkotestom očitali veće koncentracije alkohola (1,22 promila, 1,79 promila, 2,09 promila, 2,20 promila, 2,66 promila).  

Tijekom vikenda se dogodilo nekoliko prometnih nesreća u kojima su osobe teško ozlijeđene (objavljene vijesti): Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom, Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći na A3, Udar automobila u motocikl.

Upozoravamo sudionike u prometu da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već koriste usluge javnog prijevoza ili upravljač vozila prepuste trijeznoj osobi.

S ciljem sprječavanja nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, policijski službenici će i nadalje sankcionirati alkoholizirane vozače, te posebice učestale ponavljače prometnih prekršaja (recidiviste) i od istih oduzimati vozila.

Pogledajte objavljene vijest: Policijski službenici uhitili alkoholiziranog recidivistu i oduzeli mu osobni automobil,
Od učestalog počinitelja prometnih prekršaja oduzet motocikl.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni te se pridržavaju prometnih propisa, te također obrate pozornost i uvažavaju osjetljiviju kategoriju sudionika u prometu (motocikliste, bicikliste, pješake).  

Stranica