Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom

Na mjestu događaja prometne nesreće (u vremenu od 4:45 do 6:45 sati) promet je bio zatvoren zbog vršenja očevida, te se odvijao okolnim pravcima

Foto: Ilustracija

Jutros, 22. srpnja oko 4:30 sati u Slavonskom Brodu na kolniku Sjeverne vezne ceste dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.
Provedenim očevidom je utvrđeno da je 48-godišnjak upravljao sa teretnim automobilom kretajući se od sjeverozapada u smjeru jugoistoka na Sjevernoj veznoj cesti. S njim u vozilu su se još nalazili 53-godišnjak i 44-godišnjak.
Do prometne nesreće je došlo tako što se 19-godišnjak kretao pješice kolnikom Sjeverne vezne ceste (bez reflektirajućih oznaka), te ga je pritom 48-godišnjak udario prednjim djelom vozila u tijelo, nakon čega je pješak odbačen na kolnik. Također je očevidom utvrđeno da 48-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja teretnog automobila stanju ceste (mokar kolnik, oblačno, kiša, noć). U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 19-godišnji pješak koji je prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu na pružanje liječničke pomoći.
Protiv 48-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Od pješaka su uzeti uzorci krvi radi analiza, a po zaprimljenim analizama slijedi podnošenje pismena.
Kolnik državne ceste D 514, je na mjestu događaja prometne nesreće (u vremenu od 4:45 do 6:45 sati) bio zatvoren zbog vršenja očevida, te se promet odvijao okolnim pravcima.
 

Stranica