Provedena preventivno represivna akcija „Pojas i mobitel“

Policijski službenici i dalje nastavljaju sa sličnim akcijama u prometu te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 14. srpnja, u vremenu od 8 do 12 sati, proveli su preventivno represivnu akciju u prometu pod nazivom „Pojas i mobitel“.

Naime, na području Postaje prometne policije Slavonski Brod tijekom šest mjeseci ove godine, evidentirano je 585 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, što je za 40,63 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (416 prekršaj). Također je utvrđeno 1363 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, što je za 15,12 % više u odnosu na šest mjeseci prošle godine.

Jučerašnja četverosatna akcija je provedena s ciljem postizanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu te sprječavanja nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba. Pritom je utvrđeno 13 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 3 ostala prekršaja ( 1 prekršaj nekorištenja zaštitne kacige i 2 nepropisna parkiranja).

Policijski službenici i dalje nastavljaju sa sličnim akcijama u prometu te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise.

Pogledajte vijest: Savjestan vozač - dobar vozač

Stranica