Palio travu, vatra zahvatila drvarnicu, prekršajno prijavljen

Policijski službenici upozoravaju građane da budu oprezni, te prilikom radova na otvorenom prostoru poduzmu propisane sigurnosne mjere, poštivaju  odluke lokalne samouprave o spaljivanju biljnog otpada i odredbe Zakona o zaštiti od požara

Foto: Ilustracija

Dana 13. srpnja, u vremenu od 18 do 23.30 sati, u Batrini je došlo do požara drvarnice u kojoj se nalazilo oko 6 prostornih metara ogrjevnog drveta. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga (14. srpnja, u 0,30 sati) pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Kapela – Batrina.

Jutros su policijski službenici uz nazočnost inspektora zaštite od požara na mjestu događaja obavili očevid. Utvrđeno je da je 50-godišnjak prethodno palio pokošenu travu i suhe grane u dvorištu obiteljske kuće, te je došlo do prijenosa topline i vatre na drvarnicu (vlasništvo 43-godišnjaka). Protiv 50-godišnjaka inspektor zaštite od požara podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, dok policijski službenici podnose izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici upozoravaju građane da budu oprezni, te prilikom radova na otvorenom prostoru poduzmu propisane sigurnosne mjere, poštivaju  odluke lokalne samouprave o spaljivanju biljnog otpada i odredbe Zakona o zaštiti od požara.

Svojim savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu možemo  smanjiti mogućnost izbijanja većih požara, koji bi mogli rezultirati velikim materijalnim štetama, pa i tragedijama.

Pogledajte prethodno objavljenu vijest i upozorenje:

Građani oprez – požari na otvorenim prostorima!

Stranica