Savjestan vozač - dobar vozač

Policijski službenici su bicikliste koji su poštivali prometne propise nagradili s prigodnim nagradama: majice, mirisi za automobil, kemijske olovke te šalice s natpisom „Savjestan vozač - dobar vozač“
 

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije su jučer, 12. srpnja, u vremenu od 8.30 do 10.30 sati, na području Slavonskog Broda proveli preventivno-edukativnu akciju pod nazivom „Savjestan vozač - dobar vozač''.

Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti i prometne kulture svih sudionika u prometu, s naglaskom na odnos između vozača i biciklista, međusobno uvažavanje i toleranciju, odnosno smanjenje broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti.

U navedenoj akciji policijski službenici su kontrolirali 21 biciklistu i jednog vozača osobnog prijevoznog sredstva. Pritom je kažnjeno šest biciklista: jedan zbog upravljanja biciklom pod utjecajem alkohola, četiri zbog prekršaja kretanja nepropisnom stranom kolnika i jedan zbog prekršaja upravljanja biciklom na način koji umanjuje stabilnost (vožnja bez korištenja ruku).

S obzirom na to da je akcija bila prvenstveno preventivno-edukativnog karaktera, policijski službenici su bicikliste koji su poštivali prometne propise nagradili s prigodnim nagradama: majice, mirisi za automobil, kemijske olovke te šalice s natpisom „Savjestan vozač - dobar vozač“.
 
Vozače bicikala podsjećamo da su noću i za vrijeme smanjene vidljivosti dužni koristiti reflektirajuću biciklističku odjeću, prsluk ili drugu reflektirajuću oznaku te podsjećamo na obavezno kretanje izgrađenim biciklističkim stazama i trakama. Također naglašavamo da nije dozvoljeno voziti bicikl preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Stranica