Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, namjeravao prevesti do Italije

Osumnjičenik je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora te je danas

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske su 9. srpnja u 23:10 u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici, uočili jednu osobu koja je pomagala nekolicini drugih osoba prilikom ulaska u osobni automobil slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka. Policijski su službenici posumnjali kako bi se moglo raditi o krijumčarenju osoba, a daljnjim radom i kontrolom je ta sumnja i potvrđena.
 
Naime, utvrđena je sumnja da je 34-godišnji državljanin Srbije upravljao osobnim automobilom te je, u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi od nekoliko tisuća eura, u automobil primio pet osoba stranog državljanstva kako bi ih prevezao do Italije. Također je utvrđena sumnja kako se radi o državljanima Turske, koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, čamcem preko rijeke Save.
 
Osumnjičenik je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora te je danas, 11. srpnja, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz odgovarajuću kaznenu prijavu.
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. 
 
Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:  U prtljažniku pokušao prevesti strane državljane preko državne granice

Stranica