Aktivnosti policije u prometu u prošlom tjednu

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel)

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 26. lipnja do 3. srpnja), policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 742 vozila. Utvrdili su 406 prometnih prekršaja, od kojih 133 prekršaja nepropisnih brzina, 69 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 11, tehnička neispravnost 11, bez položenog ispita 4, zaštitna kaciga 3, istek važenja prometne dozvole 3 i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,04 promila, očitana je u organizmu 46-godišnjeg vozača osobnog automobila (vijest objavljena 1. srpnja pod naslovom: Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima – priveden alkoholizirani vozač (2,04 promila)). Najveća nepropisna brzina od 119 km/h kroz naselje (Bukovlje), utvrđena je dana 26. lipnja, u 21.40 sati, dok je najveća nepropisna brzina od 216 km/h, utvrđena na autocesti A3, dana 2. srpnja, u 19.45 sati. Za navedene prekršaje sankcionirani su vozači u dobi od 23 i 39.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaja vozača mopeda i motocikala, te mladih vozača, a posebice prekršaja ponavljača teških prometnih prekršaja – recidivista.

Stranica