Preventivno represivna akcija policijskih službenika u cilju osiguranja povoljnog stanja u prometu i javnom redu

Lokacije su odabrane sukladno procjeni policijskih službenika te dojavama građana na kojima dolazi do okupljanja većeg broja osoba, narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom, kao i stvaranje buke iznad dozvoljene granice korištenjem vozila

Foto: PU brodsko-posavska

Noćas, 1./2. srpnja, u vremenu od 22 do 2 sata, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske (Postaje prometne policije, Interventne jedinice policije i Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje), proveli su preventivno represivnu akciju u prometu na više lokacija na području Slavonskog Broda (Naselje Andrije Hebrang, na parkiralištima kod sportske dvorane Vijuš i stadiona Marsonia, na parkiralištima nekoliko trgovačkih centara, Sjeverna vezna cesta i dr.).

Lokacije su odabrane sukladno procjeni policijskih službenika te dojavama građana na kojima dolazi do okupljanja većeg broja osoba, narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom, kao i stvaranje buke iznad dozvoljene granice korištenjem vozila.

Svrha i cilj akcije je uspostavljanje primjerenog javnog reda sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na vozače čija vozila nisu tehnički pregledana, kojima je istekla prometna dozvola, tehnički neispravnim vozilima (skidanje blokade motora, vidljivost registarskih pločica, korištenje prerađenih osobnih automobila s nezakonitim tehničkim preinakama, korištenje vozila koja stvaraju buku iznad dozvoljene granice i drugo) te osobe koje čine navedene prekršaje.

Nadzorom je obuhvaćeno više desetaka osoba te 13 vozila (11 osobnih automobila i 2 motocikla), koja su podvrgnuta izvanrednom tehničkom pregledu. U suradnji djelatnika Stanice za tehnički pregled vozila Eurobrod obavljeni su izvanredni pregledi, kojom prilikom je utvrđena tehnička neispravnost 10 osobnih automobila i jednog motocikla, a za koje prekršaje su sankcionirani vozači sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje nastavljaju sa provedbom sličnih ciljanih preventivno-represivnih akcija u cilju sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja i osiguranja sigurnosti sudionika u prometu, kao i uspostavljanja povoljnog stanja u području javnog reda.

Stranica