U banci saznao da je prevaren

Oštećeni je na internetu pronašao oglas tvrtke sa područja Francuske Republike u vezi prodaje traktora, kontaktirao tvrtku putem elektroničke pošte i dogovorio kupnju traktora te uplatio nekoliko tisuća kuna

Foto: Ilustracija

U Policijskoj postaji Nova Gradiška, dana 22. lipnja, 30-godišnjak je prijavio  kazneno djelo prijevare. Naime, isti je na internetu pronašao oglas tvrtke sa područja Francuske Republike u vezi prodaje traktora. Putem elektroničke pošte kontaktirao je tvrtku i dogovorio kupnju traktora.

Potom je na naznačeni račun uplatio pola iznosa (nekoliko tisuća eura) od dogovorenog. Budući da se nakon uplate iz tvrtke nitko nije javljao u vezi dostave traktora, oštećeni je tvrtku ponovno kontaktirao e-mailom na koji mu je odgovoreno da uplata nije prošla i da ponovno uplati novac. Nakon provjere u banci, oštećeni je shvatio da je prevaren.

Policijski službenici nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela te podnose posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Građani, budite oprezni te provjerite internetske sadržaje kako ne bi postali žrtvom prijevare.

Policijska uprava brodsko-posavska je i ranije evidentirala razne prijevare te dostavljamo poveznice nekoliko prethodno objavljenih informacija:

Pronađen počinitelj računalne prijevare,

Računalna prijevara,

Oprez prilikom kupovine na internetu.

Zaštitite se od prijevara putem društvenih mreža – pogledajte: Internet prijevare.

Stranica