Na graničnom prijelazu pronađene tri krivotvorene putovnice

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o krivotvorenim putnim ispravama Rumunjske, koje su osumnjičeni (državljani Islamske Republike Iran) koristili kako bi ušli u Republiku Hrvatsku, odnosno zemlje Europske unije

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 16. lipnja, oko 6.15 sati, policijski i carinski službenici su kontrolirali autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), putnike i prtljagu.

Tijekom nadzora, troje putnika je policijskim službenicima dalo na uvid putne isprave Rumunjske, za koje su policajci izrazili sumnju u krivotvorenje.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika, te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim putnim ispravama, koje su osumnjičeni (državljani Islamske Republike Iran) koristili kako bi ušli u Republiku Hrvatsku, odnosno zemlje Europske unije.

Policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

S obzirom da osobe nisu posjedovale druge valjane dokumente za prelazak državne granice, istima je odbijen ulaz u Republiku Hrvatsku sukladno Zakonu o strancima.
 

Stranica