Aktivnosti policije u prometu

Policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet, sprječavati i sankcionirati najteže prekršaje, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel)

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 8. do 14. svibnja), dogodila se 30 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene, dok je 9 osoba lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 123 vozila, te su utvrdili 105 prometnih prekršaja, od kojih 61 prekršaj nepropisnih brzina, 17 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, očitali su vrlo visoku koncentraciju alkohola od 3,14 promila u organizmu 30-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 13. svibnja, u 13.10 sati, u Vrbovi. Alkoholiziranog vozača su zadržali u policijskoj postaji do otriježnjenja te protiv istoga podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet, sprječavati i sankcionirati najteže prekršaje, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Stranica