Provedena akcija u prometu „Pojas, mobitel i dječja sjedalica“

Policijski službenici nastavljaju sa provođenjem preventivno represivnih aktivnosti te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer su od 13 do 17 sati preventivno represivnu akciju u prometu „Pojas, mobitel i dječja sjedalica“ s ciljem uspostavljanja primjerenog javnog reda svih sudionika u prometu s naglaskom na smanjenje stradavanja u prometnim nesrećama.

Na području u nadležnosti rada navedene policijske postaje, od 1. siječnja do 30 travnja, utvrđeno je 349 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, što je za 84 , odnosno 31,70 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također je utvrđeno 866 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, što je za (103) 13,50 % više u odnosu na četiri mjeseca prošle godine.

U jučerašnjoj četverosatnoj akciji, policijski službenici su utvrdili ukupno 27 prometnih prekršaja, od čega 10 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način, 4 prekršaja ne korištenja dječje sjedalice, te su utvrđeni i drugi prekršaji (1 protek važnosti prometne dozvole, 1 upravljanje pod zabranom, 2 nekorištenje zaštitne kacige, 1 nepropisno parkiranje).

Policijski službenici nastavljaju sa provođenjem preventivno represivnih aktivnosti te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise.

Stranica