Prometna nesreća, jedan vozač (recidivista) upravljao s 2,52 promila

Budući da se radi o učestalom prekršitelju prometnih propisa, od istoga je privremeno oduzet osobni automobil

Foto: Ilustracija

Jučer, 23. travnja oko 16:20 sati na kolniku županijske ceste 4220 u blizini Gundinaca, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom koju su prouzrokovala dva vozača, a jedan (recidivista) je bio pod utjecajem alkohola (2,52 promila).
Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su očevidom utvrdili da vozači (u dobi od 44 i 22) osobnih automobila, prilikom vožnje svako u svom smjeru nisu ostavili dovoljan razmak između osobnih automobila prilikom mimoilaska te je došlo do sudara lijevih osvrtnih zrcala osobnih automobila.
Alkotestom je u organizmu 44-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,52 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju.
Također je utvrđeno da je 44-godišnjak upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola prethodno poništena. Budući da se radi o učestalom prekršitelju prometnih propisa, od istoga je privremeno oduzet osobni automobil.

Policijski službenici protiv 44-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok su 22-godišnjaku na mjestu događaja naplatili novčanu kaznu za počinjeni prekršaj.
 

Stranica