Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 647 vozila te su utvrdili 413 prometnih prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 10. do 16. travnja, dogodilo se 29 prometnih nesreća, od kojih, šest s ozlijeđenim osobama i 23 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 12 osoba, koje su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 647 vozilo te su utvrdili 413 prometnih prekršaja, od čega: 152 prekršaja nepropisnih brzina, 51 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 125 km/h, a izmjerena je u četvrtak, 13. travnja, oko 15 sati u Slavonskom Brodu, Ul. Stjepana Radića, počinitelj prekršaja je 22-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 217 km/h, a izmjerena je u četvrtak, 13. travnja, oko 21.15 sati na dionici autoceste A-3, počinitelj prekršaja je 32-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom (njemačkih registracijskih oznaka).

Najveća koncentracija alkohola iznosi 1,98 promila, a očitana je u petak, 14. travnja oko 23:40 sati, u Oprisavcima u organizmu 29-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Stranica