Unazad dva dana, tri dragovoljne predaje oružja

Apeliramo na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne nose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja

Foto: Ilustracija

Policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske građani su unazad dva dana u tri navrata dragovoljno predali oružje.

U ponedjeljak, 27. ožujka u 13:30 sati, 62-godišnjak s područja Slavonskog Broda je došao na adresu Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje (Ul. Ivana Mažuranića), te dragovoljno predao jednu improviziranu, metalnu ručnu bombu, koju je preuzeo policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek Ispostava Slavonski Brod.
Ovim putem apeliramo na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne nose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
 
Također, jučer 28. ožujka dvije osobe sa područja općina Donji Andrijevci i Velika Kopanica odlučile su se na dragovoljnu predaju oružja, te su pozvali policiju. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su došli na adrese građana i preuzeli 58 komada nerasprskavajućeg streljiva do 15,5 mm i jednu ručnu bombu M-75.

U sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, a sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građani, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija.
Upućujemo apel građanima, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo da donesu odluku i pozivom na broj 192 učine prvi korak prema sigurnijoj budućnosti bez oružja.

Pogledajte ranije informacije:
-  Policajci od osobe koja je željela ostati anonimna preuzeli mine, bombe i streljivo
-  Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju oružja i pozovite policiju!
 

Stranica