Prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama

U prometnim nesrećama dvije osobe su teško, a jedna je lakše ozlijeđena 

Foto: Ilustracija

Prva prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama se dogodila u petak 3. ožujka, oko 15:10 sati, u Slavonskom Brodu, na kolniku Željezničke Ulice.

Obavljenim očevidom je utvrđeno kako je 22-godišnjak zbog neprilagođene brzine unatoč nepovoljnim atmosferskim prilikama (mokar kolnik), ušavši u desni zavoj vozilom prešao na polovinu kolnika za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim lijevim dijelom osobnog automobila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je upravljala 50-godišnjakinja.
  
U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 22-godišnjak, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, pušten kući, dok je 50-godišnjakinja teško ozlijeđena, te je zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Protiv 22-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

* * *

Te druga prometna nesreća koja se dogodila u subotu 4. ožujka oko 2:25 sati u Dragaliću, na kolniku Ulice kralja Tomislava u kojoj je 22-godišnjakinja teško ozlijeđena.

Do prometne nesreće je došlo na način da je 22-godišnjakinja zbog neprilagođene brzine unatoč nepovoljnim atmosferskim prilikama (mokar kolnik, magla) prilikom izlaska iz zavoja izgubila nadzor nad upravljačem automobila i sletjela s kolnika na travnatu bankinu gdje je lijevim bočnim dijelom vozila udarila u betonski šaht kanalizacije, te u zemljano-travnati odvodni kanala gdje je došlo do prevrtanja na krov.

Očevidom je utvrđeno da 22-godišnjakinja za vrijeme vožnje nije koristila sigurnosni pojas, te je teško ozlijeđena i zadržana u Općoj bolnici Nova Gradiška.

Policija protiv vozačice  podnosi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica