Svi zajedno protiv nasilja

Policijski službenici su sudjelujući u raznim aktivnostima zajedno sa učenicima i drugim predstavnicima institucija izrazili spremnost na suradnju u provedbi preventivnih programa usmjerenih na suzbijanje vršnjačkog nasilja

Foto: PU brodsko-posavska

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske sa učenicima, prosvjetnim djelatnicima, predstavnicima drugih institucija, zajedničkim sudjelovanjem u više aktivnosti izrazili su spremnost na suradnju u provedbi preventivnih programa usmjerenih na suzbijanje vršnjačkog nasilja.

Jedna od aktivnosti je javna tribina na temu „Seksualno nasilje“ u Osnovnoj školi Okučani, a kojoj je cilj bio promicanje preventivnih projekata i programa vezanih uz sve oblike vršnjačkog nasilja.

Kao sudionici u raspravi bile su i djelatnice Ženske sobe Zagreb, djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova, djelatnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad (Nova Gradiška), školska liječnica Zavoda za javno zdravstvo, voditelji i članovi volonterskog klubova, te učenici navedene škole, kao i učenici Osnovne škole Čaglin i Osnovne škole Zorke Sever, Popovača.

Također su upriličene sportske igre, kojima su policijski službenici i učenici Osnovne škole Okučani od 1. do 8. razreda promovirali razne sportske igre i druženje umjesto nasilja.

Nadalje, policijska službenica Ureda načelnika policijske uprave Irena Held,  sudjelovala je u radionici koju je provela Osnovna škola “Hugo Badalić“ iz Slavonskog Broda, kojom prilikom su svi zajedno (učenici, nastavnici, stručni suradnici, djelatnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad Slavonski Brod), ukrašavali ružičaste majice i radili plakate sa porukama o nenasilju i promoviranju tolerancije i prijateljstva.

Stranica