Nadzori u prometu za vikend s naglaskom na alkohol

Vozači, čuvajte svoj život i život i zdravlje drugih u prometu -  ne sjedajte za upravljač vozila ako ste konzumirali alkohol

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i ovaj vikend (25./26. veljače, subota/nedjelju), provesti će preventivno represivnu akciju u cilju smanjenja broja sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, kao i posljedica prometnih nesreća, te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom siječnja 2023. godine na području policijske uprave, dogodilo se 87 prometnih nesreća, što je za 16 (22,54 %) više u odnosu na siječanj prošle godine.

U prometnim nesrećama je ozlijeđeno 35 osoba, što je za 11 osoba (45,83 %) više u odnosu na siječanj prošle godine. Jedna osoba je poginula, dok je 7 osoba teško ozlijeđeno ( u siječnju 2022. godine 2 osobe), a 27 osoba lako je ozlijeđeno (u siječnju 2022. godine 22 osobe).

U prometnim nesrećama 2023. godine sudjelovalo je 145 vozača, od kojih je 5 (u siječnju 2022. godine 10 vozača) bilo pod utjecajem alkohola.

Najveći broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači pod utjecajem alkohola tijekom siječnja 2022. i 2023. godine, dogodio se u dane vikenda (petak, subota, nedjelja). alkohola).

Nadzori će se provoditi i tijekom nadolazećeg vikenda u cilju suzbijanja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, kao i drugih težih prekršaja, prekoračenja dopuštene brzine u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanja grubog kršenja prometne discipline, te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Policijski službenici će posebnu pozornost posvetiti sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji prometnih prekršaja.

Vozači, čuvajte svoj život i život i zdravlje drugih u prometu, ne sjedajte za upravljač vozila ako ste konzumirali alkohol, već za prijevoz angažirajte osobe koje nisu pod utjecajem alkohola ili droga!
 

Stranica