Narušavali javni red i mir na ulici

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, policija podnosi optužne prijedloge i obavezne prekršajne naloge protiv počinitelja 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje su jučer, 22. veljače oko 13 sati zaprimili dojavu da je u Slavonskom Brodu, u Ulici Andrije Štampara došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Dolaskom na mjesto dojave utvrđeno je kako su dvojica muškaraca u dobi od 61 i 52 godine narušavali javni red i mir na ulici vičući i galameći na prolaznike i građane zatečene na autobusnom stajalištu, da bi potom iz džepova izvadili noževe sa kojima su mahali prema navedenim osobama.

Policijski službenici su uhitili i priveli počinitelje u prostorije policije, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom su obojica odbili ponuđeno alkotestiranje, te su prijavljeni za prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, zatim za čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok su 61-godišnjaku uručeni obavezni prekršajni nalozi i zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona o prebivalištu i čl. 20 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (odavanje pijančevanju na javnom mjestu).
 

Stranica