Dan ljubaznosti u prometu

Policijski službenici i članovi Udruga dijelili su prigodne poklone vozačima koji su se zaustavljali ispred obilježenog pješačkog prijelaza

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, su danas (17. veljače), u Slavonskom Brodu, u Ulici Matije Gupca, u vremenu od 9.30 do 10.30 sati, povodom Dana ljubaznosti u prometu, u suradnji s udrugom Gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije te Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, proveli preventivnu akciju u prometu.

Policijskim službenicima su se prilikom provođenja akcije, pridružili i članovi navedenih udruga, koji su prelazili kolnik u svojstvu pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, a kojom prilikom su ih vozači  propisno propuštali na obilježenom pješačkom prijelazu.
Nakon toga policijski službenici su zaustavljali vozače i vozila, kojom prilikom su prisutni predstavnici spomenutih Udruga zahvaljivali vozačima na ljubaznosti, odnosno propuštanju na pješačkom prijelazu.
Policijski službenici su vozačima, prigodno na dar uručivali majice, mirise za vozilo, kemijske olovke i šalice sa natpisom „Dan ljubaznosti u prometu 2023. godine“.

Akcija je imala za cilj propagiranje savjesnog i odgovornog ponašanja u prometu, međusobno uvažavanje svih sudionika u prometu te upozoriti vozače da budu oprezni prilikom približavanja obilježenom pješačkom prijelazu jer nikada ne mogu znati čuje li ih i vidi osoba koja namjerava prijeći cestu.

Tijekom trajanja akcije nisu utvrđeni prometni prekršaji vozača niti drugih sudionika u prometu.
 

Stranica