Nadzori prometa prošli tjedan

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet s posebnim naglaskom na teše prometne prekršaje i recidiviste, te apeliraju na vozače da budu oprezni i poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan od 6. do 12. veljače, dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih 1 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 1 osoba je lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su prošli tjedan, prilikom nadzora prometa kontrolirali 748 vozila, te su utvrdili 431 prometni prekršaj, od kojih 196 prekršaja nepropisnih brzina, 54 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Također su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 7, istek važenja prometne dozvole 4, pod zabranom 3, bez položenog ispita 2 i dr.).

U spomenutim nadzorima očitana je i najveća koncentracija alkohola od 2,05 promila, u organizmu 55-godišnjeg vozača bicikla, dana 11. veljače, u 14.20 sati, u Brodskom Stupniku. Za nepropisnu brzinu od 218 km/h, na autocesti A3 (11. veljače, u 21.30 sati), sankcioniran je 40-godišnjak, dok je za nepropisnu brzinu od 102 km/h, kroz naselje Novi Varoš (9. veljače, 21.35 sati), sankcioniran 21-godišnjak.  

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet s posebnim naglaskom na teše prometne prekršaje i recidiviste, te apeliraju na vozače da budu oprezni i poštuju prometne propise, da vožnju prilagode uvjetima i stanju na cestama, te atmosferskim prilikama.

Stranica