Obilježen Dan europskog broja 112 i potvrđena snaga zajedništva

Ispred dvorane Vijuš, žurne službe, institucije i udruge su prezentirale svoju opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu, odgovarali na brojna pitanja posjetitelja, te razmjenjivali iskustva

Foto: PU brodsko-posavska

Obilježavanje Dana jedinstvenog europskog broja 112 i ove godine je upotpunilo rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi, koje je započelo u 11 sati i 2 minute, ispred Sportske dvorane Vijuš, a trčalo se uz rijeku Savu do Sportsko rekreacijskog centra Poloj, u dužini od 5 kilometara.

Ovo već tradicionalno rekreativno trčanje, koje nije natjecateljskog karaktera, okupilo je brojne građane i pripadnike hitnih službi u kojem su i ove godine neizostavni bili policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske. Cilj obilježavanja je promidžba jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.
Ispred dvorane Vijuš, žurne službe, institucije i udruge su prezentirale svoju opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu, odgovarali na brojna pitanja posjetitelja, te razmjenjivali iskustva.

Uz ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite Damira Trut, koji je označio start trčanja, obilježavanju su prisustvovali i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, te brojni predstavnici lokalnih institucija, udruga i građani.

Ovim rekreativnim trčanjem je poslana snažna poruka, da žitelji lokalne zajednice,  Grada Slavonskog Broda i  Brodsko-posavske županije imaju veliko srce te prakticiraju zdrav način života, kao što su to danas svojim zajedništvom i pokazali.

Pogledajte stranice Ravnateljstva civilne zaštite: Rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi u Slavonskom Brodu obilježen Dan europskog broja 112 (gov.hr).

Stranica