Alkoholizirani vozač uzrokovao prometnu nesreću na autocesti A-3

44-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,40 promila upravljao osobnim automobilom te skrivio prometnu nesreću nakon čega se udaljio s mjesta događaja

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer (15. prosinca) oko 17 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom na autocesti A-3 kod Oriovca u kojoj se počinitelj udaljio s mjesta događaja.

Policijski službenici su ubrzo pronašli 44-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,40 promila upravljao osobnim automobilom te skrivio navedenu prometnu nesreću.

Provedenim očevidom je utvrđeno da se 44-godišnjak kretao lijevom prometnom trakom, dok se ispred njega desnom prometnom trakom kretao 45-godišnjak s teretnim automobilom.
Do prometne nesreće je došlo kada se 44-godišnjak prestrojavao u desnu traku ne vodeći računa o položaju teretnog automobila te je došlo do udara desnog bočnog dijela automobila u lijevi bočni dio kamiona. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su zadržali 44-godišnjaka u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te protiv njega slijedi prekršajna prijava zbog počinjenih prometnih prekršaja.
 

Stranica