Prometne nesreće sa teško ozlijeđenim osobama

Protiv oba vozača policija podnosi kaznene prijave zbog Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda na prometnicama PU brodsko-posavske dogodile su se dvije prometne nesreće sa teško ozlijeđenim osobama.

Prva prometna nesreća se dogodila u subotu, 10. prosinca oko 3 sata slavonskobrodski policajci su zaprimili dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila u Slavonskom Brodu na kolniku ulice Petra Zoranića u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.
Utvrđeno je da je 30-godišnjak upravljao pod utjecajem alkohola od 2,31 promil, a u vozilu na mjestu suvozača nalazio se 39-godišnjak.
Do prometne nesreće je došlo na način da je 30-godišnjak zbog neprilagođene brzine unatoč nepovoljnim atmosferskim prilikama (noć, kiša, mokar kolnik) udario prednjim djelom automobila u zadnji dio nepropisno parkiranog teretnog automobila koji se nalazio na kolniku, a koji je od siline udarca udario u drugi parkirani automobil.
U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede dobio je 39-godišnji suvozač koji je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
Protiv 30-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok je 55-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog parkiranja.
 
Te druga prometna nesreća koja se također dogodila u subotu 10. prosinca oko 6,30 sati u Starom Petrovom Selu u kojoj je jedna osoba (u dobi od 62 godine) teško ozlijeđena, a vozač je napustio mjesto događaja, ne pomogavši ozlijeđenoj osobi.
Policijski službenici su ubrzo pronašli i u postaju doveli osobu koju sumnjiče da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, te nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi prometne nesreće.
 

Stranica