Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Foto:

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 10. do 16. listopada, dogodilo se ukupno 27 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i 24 prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene četiri osobe, sve su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 511 prometna prekršaja, od čega: 205 prekršaja nepropisnih brzina, 63 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu iznosila je 113 km/h, a izmjerena je jučer, 16. listopada u Slavonskom Šamcu, počinitelj prekršaja je 29-godišnji vozač osobnog automobila.
Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 200 km/h, a izmjerena je noćas, 17. listopada, oko 3 sata na dionici autoceste A-3 kod Slavonskog Broda, počinitelj prekršaja je 30-godišnji državljanin Kosova, koji je upravljao osobnim automobilom.
Najveća koncentracija alkohola iznosi 3,03 promila, a očitana je u petak, oko 16 sati, u Slavonskom Brodu u organizmu 41-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Isti je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica