Otkriven i uhićen provalnik

Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Dana 1. kolovoza, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, uhitili su 22-godišnjaka nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela teške krađe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 22-godišnjak, 17./18. srpnja, načinio otvor na ulaznim vratima skladišta tvrtke u Novoj Gradiški, te ušao u unutrašnjost i otuđio dvije pune i dvije prazne plinske boce, transportna kolica i dva produžna kabla dužine 25 metara. Potom je provalio vrata i ušao u prostorije radionice iste tvrtke, otuđivši više komada raznog ručnog alata i monofazni dvometarski kabel.

Policija također sumnjiči 22-godišnjaka, da je u drugoj polovici srpnja, u dva navrata provalio u prostorije druge tvrtke na području Nove Gradiške. Prvi puta je nasilno otvorio vrata, ušao u unutrašnjost prostorije te pokušao iz razvodne električne kutije iščupati energetski kabel u čemu nije uspio, te je odustao.
U drugom navratu (nakon nekoliko dana) je razbio prozor na prostoriji iste tvrtke, ušao u unutrašnjost skladišta i otuđio preko 20 vreća pivarskog ječma, te akumulator sa traktora.

Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.  

Pogledajte prethodno objavljenu vijest: Uhićen zbog činjenja kaznenog djela i prekršaja

Stranica