Aktivnosti policije za prošli tjedan

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 11. do 17. srpnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 6 osoba: jedna osoba je teže ozlijeđena, a pet je lakše ozlijeđenih.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 334 prometna prekršaja, od čega: 122 prekršaja nepropisnih brzina, 51 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica