Građani budite sumnjičavi - pojedinci nemaju dobre namjere!

Policijski službenici upozoravaju građane da pripaze na komunikaciju putem društvenih mreža, te ističu važnost zaštite osobnih podataka

Foto: Ilustracija

Policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno je prijavljeno kazneno djelo računalne prijevare.

U ovom slučaju 30-godišnjak je u namjeri prodaje aluminijskih felgi putem društvene mreže kontaktirao nepoznatog kupca, koji mu je poslao poveznicu u koju je oštećeni 30-godišnjak upisao osobne podatke, broj kartice bankovnog računa i verifikacijski kod.
Nepoznata osoba je iskoristila dostavljene podatke i umjesto da uplati novac za felge, sa računa oštećenog je podigla iznos od 10 tisuća kuna.

Policijski službenici su od oštećenog zaprimili kaznenu prijavu, koju će uz posebno izvješće proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Policijski službenici ponovno upozoravaju građane da pripaze na komunikaciju putem društvenih mreža, jer pojedinci nemaju dobre namjere, te čekaju priliku i razmišljaju o tome kako prevariti nekoga, stoga je važno zaštiti se i ne davati osobne podatke ili podatke o bankovnim karticama.

Pogledajte informaciju: Planirali kupit bazen za iznos ispod 200 eura, a ostali bez nekoliko desetaka tisuća kuna

Stranica