Dođite na Korzo u Slavonskom Brodu i saznajte kako postati policajac i policajka

Pozivamo građane, a posebno mlade da dođu sutra, 21. lipnja na Trg Ivane Brlić Mažuranić (Korzo) gdje će se održati promocija policijskog zanimanja

Foto: Ilustracija

U tijeku je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina. 

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska akademija i Policijska uprava brodsko-posavska, sutra 21. lipnja s početkom u 11 sati u Slavonskom Brodu, na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, organizira  Dan otvorenih vrata.

Policijski službenici Interventne jedinice policije pokazat će vježbu sa službenim psom za detekciju droga, vježbu s oružjem i borilačke vještine, dok će policijski službenik Službe kriminalističke policije izvesti vježbu detekcije droge sa službenim psom. Svoj rad će predstaviti i ostali rodovi policije.

Pozivamo građane, a posebno mlade mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu, a žele promijeniti zanimanje, da dođu na Korzo i saznaju kako poslati policajac/policajka.

Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Programske aktivnosti:
  • 11 sati, predstavljanje Dana otvorenih vrata (pozdravni govor),
  • 11.10 – 11.25 sati, prezentacijske vježbe policijskih službenika Interventne jedinice policije,
  • 11.30 – 11.35 sati, izvođenje vježbe detekcije droge sa službenim psom,
  • 11.35 – 12.30 sati, prezentacija rada policije (info pultovi).


Stranica